Volledig scherm
PREMIUM
De presidente Mundial en baas van de Motorclub Caloh Wagoh © AD

Caloh Wagoh: Wij weten als motorclub niets van die liquidatie

In korte tijd wordt motorclub Caloh Wagoh in verband gebracht met een liquidatie, de raketaanval op Panorama en vuile klussen voor de Mocro maffia. Ten onrechte, zegt één van de bestuurders in een exclusief interview met deze krant. ,,Daar leent onze club zich niet voor.”

Hij zit licht onderuit gezakt in een stoel, in Adidas trainingsbroek en sportschoenen. Daar overheen draagt hij het leren uniform van Caloh Wagoh, de twee jaar jonge motorclub die ineens zo sterk in opspraak is. Zijn voor- en achternaam laat hij om privacyredenen liever achterwege. Iedereen op straat kent hem als Worcc, de naam die hij kreeg als lid van de straatbende Crips.

Caloh Wagoh ontstond twee jaar geleden uit een fusie tussen de Crips en motorclub Trailer Trash, die zijn roots in de kamperswereld heeft liggen. Na een verschil van inzicht trok Trailer Trash zich terug. Inmiddels telt de club al tien Nederlandse chapters (vestigingen) en één in België, Engeland en Suriname. Worcc (30) is één van de oprichters en bestuurslid van die motorclub, al moet hij bekennen: ,,Mijn motorrijbewijs moet ik nog halen.”

Liever zou hij hier niet zitten, in het kantoor van advocatenduo Anis Boumanjal en Christiaan Vingerling. Maar namens de club wil Worcc reageren op recente beschuldigingen in de media. ,,Er zijn veel dingen geïnsinueerd die niet bewezen verklaard zijn. We hebben een dikke huid en zijn dan ook wat gewend, maar wat nu is geschreven gaat echt te ver. Vandaar dat we ons gewend hebben tot deze advocaten.”

  1. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
    Brieven met Eus

    Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

    Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.