Volledig scherm
Camiel Eurlings in 2018. © ANP

Camiel Eurlings heeft een nieuwe baan

Camiel Eurlings heeft een nieuwe baan. Hij is benoemd tot directeur bij investeringsmaatschappij Knighthood Capital. Hij vervulde sinds 2018 een adviesfunctie bij dit fonds. 

Eurlings (45) was ooit minister, gedroomd toekomstig CDA-premier, topman van Nederlands kroonjuweel KLM en bobo in de belangrijkste sportkoepel ter wereld. Nu houdt hij zich schuil voor de buitenwereld, die hem heeft afgerekend op het handgemeen dat hij had met zijn ex-vriendin Tessa Rolink.

Nu heeft hij een nieuwe baan, als directeur bij investeringsmaatschappij Knighthood Capital. Volgens de voorzitter van de investeringsmaatschappij, James Hogan, is Eurlings een waardevolle toevoeging aan zijn bedrijf. ,,Naast zijn expertise op het vlak van luchtvaart en horeca, zal zijn ervaring in de samenwerking tussen overheid en de private sector goed van pas komen in onze projecten.” 

Knighthood Capital heeft vestigingen in Abu Dhabi, Genève en op Malta. Het fonds heeft onlangs ruim 35 miljard dollar opgehaald voor toekomstige investeringen.

Opvallend detail: Hogan is de voormalige topman van luchtvaartmaatschappij Etihad Airways, die momenteel in financiële problemen verkeert.

Biografie

Twee weken geleden verscheen de biografie ‘Camiel Eurlings, Opkomst en ondergang van een zondagskind’,  over het leven van de door onverkwikkelijke privé-besognes volkomen uit beeld geraakte politicus uit Limburg. Auteur Sonny Motké zocht uit hoe het zover kon komen.

Volledig scherm
President-directeur Camiel Eurlings in 2014. © ANP