Volledig scherm
De carnavalswagen van CV Masterberen is in Nieuw Heeten uit de stoet gehaald © Salland Centraal/Alwyn van Noije

Carnavalsclub moet leus 'Alaaf Akbar' verwijderen

Een wagenbouwersgroep uit Nieuw Heeten, die zichzelf CV Masterberen noemt, hebben een carnavalswagen gemaakt met de tekst 'Wij proberen het vluchtelingenprobleem te bestrijden voordat ze onze vrouwen berijden!'. Op de vlag aan de achterkant van de zogenaamde kustwacht boot hangt een vlag waarop staat: 'Alaaf Akbar'.

De organisatie wil de wagen verbieden om deel te nemen aan de optocht van zaterdag in Holten. "Met deze tekst en dan bedoel ik zowel de tekst op de zijkant van de wagen als op de vlag, kunnen de jongens echt niet mee doen", laat Arjan Schorfhaar van carnavalsvereniging De Fienpreuvers weten.

Het is nog niet duidelijk of de wagen echt niet mee mag doen, maar als het aan de organisatie ligt niet. Morgen rijdt de wagen mee in de optocht van Nieuw Heeten en Heeten.

Vriendengroep
Het gaat om een vriendengroep die elk jaar een ludieke bijdrage levert aan het carnaval. Ze zijn geen lid van de officiële carnavalsvereniging in Nieuw Heeten, zo laat Henrico van Tilburg, voorzitter van de Hekk'n sluuters weten. ,,Als ze morgen in Nieuw Heeten mee willen doen in de optocht, moeten ze de tekst afplakken. Ook de vlag met de tekst Alaaf Akbar kan niet. Dus die moet er af. Het is afplakken of niet meedoen. Anders worden ze uit de optocht verwijderd.''

De wagens worden voor de optocht altijd al ver van tevoren technisch gekeurd. Pas op het laatste moment worden de wagens bekeken.

IS
Vorig jaar hadden de wagenbouwers ook al een controversiële wagen met een raket en de tekst: 'IS met hun rare fratsen, we zullen deze raket eens in jullie anus batsen'.