Volledig scherm
De dit jaar opgerichte dierenpolitie kreeg al snel de bijnaam 'caviapolitie'. © ANP

Caviapolitie, occupyer en EHEC-bacterie in de race voor Woord van het Jaar

UpdateWoordenboekuitgever Van Dale ziet in bejaardenchip, casinopensioen en caviapolitie mogelijk hét nieuwe woord van 2011. Ook dominorevolutie, EHEC-bacterie, fraudeprof, occupyer, schuldenunie, tijgermoeder en tuigdorp maken kans op de titel Van Dale Woord van het Jaar. Dat maakte de uitgeverij vandaag bekend.

Van Dale nomineerde de tien kanshebbers. Heb publiek kan sinds vanmiddag zijn stem uitbrengen. Op 20 december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het publiek mocht ook zelf woorden nomineren in andere categorieën, namelijk jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Kanshebbers zijn onder meer planking, wellnesssafari, wordfeuden, buffetbelasting en bedrijfspoedel.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.