CBR en artsen in de clinch over medische keuringen van 75-plussers en zieken

met videoHet CBR eist dat alle 75-plussers en zieken die hun rijbewijs willen verlengen vanaf juli weer in persoon een arts bezoeken. Medische keuringsbedrijven en artsen slaan alarm en vrezen voor oplopende wachttijden.

49 reacties

 • Jan De Lange

  2 weken geleden
  Laten wij eerst eens beginnen om gesjeesde politici, die een goed betaalde baantje hebben gekregen van hun politieke vriendjes, eens testen op integriteit. Daarna eens kijken of hij of zij, het mag ook het zijn, de kennis hebben om leiding te geven aan die organisatie. Ik denk dat er dan héél veel van dat soort afvallen voor dat soort baantjes. Wat heeft die Pechtold gepresteerd om dit baantje te krijgen? Noem mij eens een ding, maar dan alleen de nette zaken. Ik weet er geen een.
 • Jo Nitzsche

  2 weken geleden
  .... oh ja, ik was de appers en de zappers nog vergeten ......
 • Jo Nitzsche

  2 weken geleden
  Ik heb geen gegevens van welke leeftijdsgroep in ons land de meeste ongelukken veroorzaakt. Maar ik lees zelden in de krant over ouwe bijziende sufferds die achter het stuur in slaap vallen en iemand dood rijden. Wèl vaak over stoere jongens die te hard reden, lui die lachgas lurkten achter het stuur, veelplegende zuipschuiten of agressieve aso’s met lak aan àlle regels. Ik heb deze 75+ regel altijd een ontoelaatbare leeftijdsdicriminatie gevonden. Òf iedereen keuren, òf niemand.
 • A. Deman

  2 weken geleden
  Mijn vader werd gekeurd op zijn 80ste. Oogtestje, bloeddruk meten, goed gekeurd. Dat hij begon te dementeren en een gevaar op de weg was merkte de arts absoluut niet. Gelukkig besloot hij zelf te stoppen met rijden, maar de keuringen zijn echt een lachertje. Reaktievermogen meten? Vermogen om overzicht te hebben meten? Kunnen anticiperen meten? Welnee.
 • Ton Dolfijn

  2 weken geleden
  Aangezien er een medisch dossier is van iedere Nederlander kan je dat dossier laten inzien door het CBR. Bij geen bijzonderheden kan het rijbewijs B dan t/m 80 jaar verlengd worden zonder keuring. Na 85 jaar is een keuring van de huisarts vereist met het medische dossier en dient de auto aangepast te worden met een z.g.n. dodemanstop en een voetgangers detectieapparatuur stop.