Volledig scherm
© ANP

CDA-politica slachtoffer familiedrama Haaksbergen

UpdateIn de woning in Haaksbergen waar vrijdag een dode man en vrouw zijn aangetroffen, heeft zich een drama afgespeeld. Uit onderzoek blijkt dat de 51-jarige bewoner zijn 46-jarige vrouw heeft omgebracht en daarna zichzelf. De man en vrouw waren de bewoners van het huis. Dat meldt de politie zaterdag.

Het vrouwelijke slachtoffer, Herma Boom, stond bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar 15e op de kandidatenlijst van het CDA. In het verleden was ze fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Amersfoort. Zij runde de bed & breakfast Buurse samen met haar partner.

CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom noemt het nieuws 'onvoorstelbaar, tragisch en verdrietig'. De partij leeft met iedereen mee die het stel gekend heeft, aldus een woordvoerder van de partijvoorzitter.

Burgemeester van Haaksbergen Hans Gerritsen noemt het dubbele overlijden 'echt onbegrijpelijk, echt vreselijk'. Hoewel het stel 'pas' 8 jaar in de gemeente woonde is het nieuws hard aangekomen in het dorp, laat hij weten. 'Al waren ze er niet geboren en getogen, het blijft schokkend.

De bewoners waren in eerste instantie ook erg bang dat het een 'door iemand van buiten' gepleegde roofmoord was'.Volgens Gerritsen was niemand op de hoogte van problemen van het stel. 'Het was als donderslag bij heldere hemel: politie en hulpverleners hadden geen signalen gekregen. Hoogstens de buren merkten dat de man zich wat meer terugtrok. Hoe heeft het dan toch zo ontzettend mis kunnen gaan?'

 1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

  YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.
 2. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.