De zussen Marijke (rechts) en Wilma van T. worden verdacht van het omkopen van de familie van een slachtoffer in een misbruikzaak. De verdachte, hun broer Piet Hein, heeft twee minderjarige jongens in Nepal misbruikt.
Volledig scherm
De zussen Marijke (rechts) en Wilma van T. worden verdacht van het omkopen van de familie van een slachtoffer in een misbruikzaak. De verdachte, hun broer Piet Hein, heeft twee minderjarige jongens in Nepal misbruikt. © Nicole van den Hout

Celstraf dreigt voor bejaarde zussen (80 en 81) van pedofiel omdat zij slachtoffer wilden omkopen

Twee bejaarde zussen die het slachtoffer van een misbruikzaak in Nepal zouden hebben willen omkopen, hoorden vandaag in Zwolle een jaar celstraf eisen. De man die twee jaar geleden voor deze misbruikzaak werd veroordeeld in Nepal, is hun jongere broer uit Friesland. De zussen zeggen nog steeds te geloven dat hij onschuldig is en probeerden het slachtoffer destijds over te halen zijn verklaring in te trekken, aldus justitie. 

  1. Verbijstering om homo-uitspraken Arie Slob: ‘Deze minister is echt helemaal de weg kwijt’
    Play
    VIDEO

    Verbijste­ring om ho­mo-uitspraken Arie Slob: ‘Deze minister is echt helemaal de weg kwijt’

    Binnen de homogemeenschap en daarbuiten is vol ongeloof gereageerd op de uitspraken die minister Arie Slob (Onderwijs) gisteren in de Tweede Kamer heeft gedaan. Volgens de oud-partijleider van ChristenUnie mogen reformatorische scholen homoseksualiteit afkeuren, als ze tenminste toezien op een veilig leerklimaat voor alle leerlingen. Onbegrijpelijk, vindt het COC. ,,Het is onacceptabel als scholen afwijzing propageren van mensen om hun seksuele oriëntatie”, stelt voorzitter Astrid Oosenbrug.