Celstraf voor eigenaren Chickfriend na fipronilcrisis: Willens en wetens schadelijk middel gebruikt

Mathijs IJ. en Martin van de B., de twee mannen die met hun bedrijf Chickfriend de zogenoemde fipronilcrisis veroorzaakten, zijn veroordeeld tot een jaar celstraf. Volgens de rechter hebben ze willens en wetens een schadelijk middel (fipronil) gebruikt bij het bestrijden van bloedluis in stallen. Daardoor had de gezondheid van mens, dier en planten in gevaar kunnen komen.

  1. Hoogleraar Wim Voermans geeft ongelijk toe na ontslag-beschuldiging Raisa Blommestijn: ‘Een misverstand’

    Hoogleraar Wim Voermans geeft ongelijk toe na ont­slag-beschuldi­ging Raisa Blommes­tijn: ‘Een misver­stand’

    De Leidse hoogleraar Wim Voermans geeft toe dat hij op sociale media ten onrechte heeft gezegd dat rechtsfilosoof Raisa Blommestijn is ontslagen bij de Universiteit Leiden. Dat blijkt niet te kloppen. ‘Die stelling berustte, naar ik nu onlangs heb begrepen, op een misverstand’, zegt de hoogleraar staats- en bestuursrecht in een rectificatie. Blommestijn denkt na over een civiele procedure. ,,Ik ben blij dat hij het heeft rechtgezet, maar de schade is al aangericht.”
  2. Agent die betrokken was bij arrestatie boerenzoon Jouke thuis belaagd: ‘Vreselijk voor hem en zijn gezin’

    Agent die betrokken was bij arrestatie boerenzoon Jouke thuis belaagd: ‘Vreselijk voor hem en zijn gezin’

    Eén van de agenten die betrokken was bij de aanhouding van de 16-jarige boerenzoon Jouke in Heerenveen, is thuis belaagd door tegenstanders van het stikstofbeleid. Er is onder andere in zijn tuin brandgesticht, bevestigt politievakbond ACP tegen deze site. ,,Het is ongekend wat hier allemaal gebeurt. Dit is niet de manier waarop wij met elkaar moeten omgaan”, briest voorzitter Wim Groeneweg.