Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Celstraf voor voetballer die tegenstander tegen hoofd trapte

Poging doodslagEen 35-jarige voetballer van SC Badhoevedorp heeft een jaar celstraf gekregen (waarvan de helft voorwaardelijk), omdat hij tijdens een wedstrijd een tegenstander tegen zijn hoofd heeft geschopt. Volgens de rechtbank in Haarlem was de actie van de man een poging tot doodslag.

Het incident gebeurde tijdens een wedstrijd tussen SC Badhoevedorp en VV Hercules afgelopen september. Op basis van onder meer getuigenverklaringen concludeert de rechtbank dat de man zijn slachtoffer hard tegen het hoofd schopte, terwijl die op de grond lag. Volgens getuigen schopte de man zo hard dat het leek alsof hij een penalty nam, schrijft het Haarlems Dagblad.

,,Daarmee heeft de man bewust het risico genomen dat het slachtoffer zou kunnen overlijden'', aldus de rechtbank. Zelf beweerde de dader dat hij het hoofd van zijn tegenstander per ongeluk raakte en eigenlijk tegen de bal wilde trappen. Het slachtoffer liep door de schop tegen zijn achterhoofd een hersenschudding op en kon een tijd lang niet werken en voetballen. Naast de celstraf is de dader ook veroordeeld tot het betalen van 1.000 euro schadevergoeding aan zijn slachtoffer. Verder kreeg hij een proeftijd van twee jaar opgelegd.

De man zou eerder al eens geroyeerd zijn door de club CTO '70 uit Duivendrecht, omdat hij in 2015 geweld had gebruikt tegen een grensrechter. Vervolgens schreef hij zich onder een andere naam in bij SC Badhoevedorp. Die club royeerde hem volgens het Haarlems Dagblad na het geweld van afgelopen september.