Vanochtend werd de bagage van meerdere vluchten tegelijk gelost op dezelfde bagageband op Schiphol, voorzorgsmaatregelen ten spijt.
Volledig scherm
Vanochtend werd de bagage van meerdere vluchten tegelijk gelost op dezelfde bagageband op Schiphol, voorzorgsmaatregelen ten spijt. © Privébeeld

Chaos op Schiphol: drukte bij bagagebanden, andere juist verlaten

Elke vlucht op Schiphol krijgt vanwege de coronamaatregelen nu een eigen bagageband, zodat reizigers voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Vanochtend ging het flink mis: de bagage van een paar vluchten werden tegelijkertijd gelost op dezelfde band, waardoor er drommen mensen bij elkaar stonden.

Meerdere reizigers op Schiphol verbaasden zich vanochtend over de situatie op het vliegveld. Rijen lege bagagebanden, maar bij bagageband 22 moesten passagiers van meerdere vluchten tegelijk hun spullen ophalen. Op foto’s en filmpjes is te zien dat de 1,5 meter afstand houden, die wordt geadviseerd vanwege het coronavirus, knap lastig is. ,,Waarom?”, vraagt onder andere Iekje Berg zich af op Twitter. Hoofdschuddend: ,,Vluchten uit Curaçao, Aruba en Paramaribo en alweer twee nieuwe. Allemaal op band 22.”

Schiphol bevestigt de problemen. ,,Het uitgangspunt is dat elke vlucht een eigen bagageband krijgt”, legt een woordvoerster uit. ,,Vanochtend liepen we tegen een nieuwe situatie aan door de aankomst van verschillende vluchten waar een 100%-controle voor geldt (alle reizigers en bagagestukken moeten worden gecontroleerd met onder meer scanners en drugshonden, red.). De douane doet dat normaal gesproken in de kelder en hal bij bagageband 22, maar daardoor ontstond een situatie die niet de bedoeling is. Vanaf nu gaan we dat ook doen bij aparte bagagebanden.”

In de dagen rondom het reisverbod naar de VS was het ook al ontzettend druk op Schiphol. Bekijk hieronder de beelden.

  1. Peiling: de 1,5 meterregel is een blijvertje
    TV-SHOW NEDERLAND NA CORONA

    Peiling: de 1,5 meterregel is een blijvertje

    Ook na de coronapiek blijven we buiten anderhalve meter afstand houden. Dat denkt bijna twee derde van de deelnemers aan een peiling over het leven na corona. In De Toekomst van Nederland, een tv-show van het AD en Hart van Nederland, spreken vanavond ervaringsdeskundigen, experts en commentatoren over deze stelling en andere thema's die ons land na de pandemie bepalen. De uitzending begint om 20.30 uur. Kijkers kunnen meepraten door zich hier aan te melden. De Toekomst van Nederland kun je straks ook hieronder in het liveblog volgen.