Volledig scherm
Meesen zorgde ervoor dat de hulpdiensten hun werk konden doen. © Bart Meesters

Chauffeur blokkeert A2 om slachtoffer te beschermen: 'Wat moet je anders doen?'

Een 33-jarige vrouw uit de gemeente Maasdriel raakte gisteren zwaargewond op de A2 ter hoogte van Zaltbommel toen zij de weg wilde oversteken. Zij is inmiddels buiten levensgevaar. De Belgische vrachtwagenchauffeur Christiaan Meesen kwam kort na het ongeluk aanrijden en zette met zijn voertuig twee rijstroken af om het slachtoffer en later de hulpverleners te beschermen. ,,Wat moet je anders doen in zo'n geval?''

,,Het ongeluk was net gebeurd en ik kwam aanrijden. Ik zag het verkeer wijken naar links. In mijn spiegel zag ik hoe een auto mij rechts over de vluchtstrook wilde inhalen. Ik dacht: 'Wat gaat hij nou doen?' Toen heb ik mijn vrachtwagen ervoor gezet en mijn alarmlichten aangedaan." Daarmee zorgde Meesen ervoor dat het slachtoffer in de luwte behandeld kon worden. Na iets meer dan een uur kon hij zijn weg vervolgen.

,,Het is eigenlijk een geluk bij een ongeluk", vertelde de Belg na zijn actie aan de agenten. ,,Voor hetzelfde geld had ik haar gepakt met mijn vrachtwagen. Dan komt er ineens 20 ton over je heen. Dan denk ik niet dat ze het nog kan navertellen." 
Meeusen zegt van de politie te horen te hebben gekregen dat het slachtoffer buiten levensgevaar is. De politie in Zaltbommel bevestigt dit.

Toeteren

Enkele automobilisten konden geen begrip opbrengen voor het afzetten van de twee rijstroken en reden al claxonerend langs het ongeluk. ,,Dat vind ik respectloos. Het lijkt wel of mensen geen gevoel meer hebben bij de medemens. Die mensen moeten zich voorstellen dat zij daar zelf liggen en iemand zet de weg voor ze af. Dan ben je blij dat je geholpen wordt.''

Tegelijkertijd trekt Meesen zich weinig aan van de mensen die toeterden. ,, Die mensen helpen was mijn eerste gedachte. Dat getoeter laat me koud."

Quote

Het lijkt wel of mensen geen gevoel meer hebben voor de medemens

Chauffeur Christiaan Meesen