Volledig scherm
De vrachtwagen stond compleet in lichterlaaie. © Bart Meesters

Chauffeur negeerde rood kruis op A2: 'Verschrikkelijk dat dit is gebeurd'

De 40-jarige vrachtwagenchauffeur die gisteravond gewond raakte toen hij op een pijlwagen op de A2 reed, negeerde het rode kruis boven de weg. 

De politie is nog op zoek naar de reden daarvoor. Op dit moment ligt de man nog in het brandwondencentrum te Rotterdam. Hij heeft derdegraads brandwonden, maar zijn situatie is inmiddels stabiel.

Bij Distro Transport, waar de man al acht jaar werkt, is het nieuws over het ongeluk hard aangekomen. ,,Het is een schok voor iedereen hier’’, zegt een woordvoerder. ,,Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd. We hebben de hoop dat het met onze chauffeur goed gaat komen.’’

Rood kruis

Rijkswaterstaat had de rechterrijstrook van de A2 richting Utrecht gister afgesloten voor werkzaamheden. Daarvoor stond onder andere een rood kruis op de matrixborden boven de weg. De vrachtwagen reed daarentegen gewoon door.

Door de klap op de pijlwagen vloog de vrachtwagen in brand. Door het ongeluk is de A2 van Den Bosch naar Utrecht is gisternacht urenlang afgesloten geweest.

Behulpzame omstanders

Behulpzame omstanders haalden de gewonde chauffeur uit de cabine. Hij had toen al zware brandwonden opgelopen, vooral aan zijn gezicht.

Volledig scherm
De chauffeur kon uit de cabine worden gehaald, maar liep zware verwondingen op. © Bart Meesters

De omstanders zijn behoorlijk geschrokken van het ongeluk. Daarom is aan hen slachtofferhulp geboden. 

Volledig scherm
Het wrak van de vrachtwagen op de A2. © Bart Meesters
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement