Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Klijn © Jan Ruland van den Brink

Cindy (45) wil bewust geen donororganen: ‘Ik wil leven’

Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Cindy Klijn (45) weet niet hoe lang ze nog heeft. Samen met haar man Jurgen gaat ze nog gewoon naar concerten en naar de kroeg. ‘Als je in angst gaat leven, ben je al aan het doodgaan’

Ze trouwden op de motor. Zij achterop in een zwarte jurk. Een helm vonden ze niet nodig voor dat kleine stukje naar het gemeentehuis van Duiven.

Jurgen Klijn (49) haalt de trouwfoto van boven en laat hem zien. 1997. Wat er met zijn lange haar is gebeurd? ,,Dat is de stress’’, zegt hij en strijkt lachend over zijn kale bol.

De Harley van toen staat nu te koop. Cindy Klijn (45) verkocht haar motor al eerder en hij geniet gewoon niet van het alleen rijden. ,,De kick is er af.’’ Samen toeren, dat was het mooist. Allebei zijn ze lid van de Harley-club. ,,We zijn heel erg één’’, zegt Cindy. ,,Waar je Jurgen ziet, zie je mij. En andersom.’’

  1. Christelijke koepel: ‘homogenezing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    Christelij­ke koepel: ‘homogene­zing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    De roep om een verbod op zogenoemde ‘homogenezing’ in kerken wordt sterker. LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, wil dat de regering paal en perk stelt aan de praktijk, waarbij actief geprobeerd wordt om de geaardheid van kerkgangers te veranderen. ‘Deze behandelingen zijn uiterst schadelijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen', stelt de organisatie.
  2. Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrechter na optreden bij Jinek

    Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrech­ter na optreden bij Jinek

    Strafadvocaat Nico Meijering moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een spreekverbod. Meijering mocht zich van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten niet publiekelijk uitlaten over een geschil tussen zijn kantoor en dat van collega-strafpleiter Stijn Franken. Maar dat deed Meijering wel: bij de talkshow van Jinek sprak de advocaat over de kwestie.