ANP
Volledig scherm
© ANP

'Clubeigenaar Lifante speelde rol in moord Visser'

Er zijn 'voldoende aanwijzingen' om te veronderstellen dat eigenaar Evedasto Lifante van de voormalige volleybalclub CAV Murcia een rol heeft gespeeld in de dubbele moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein.

  1. Tipgever in moordzaak Visser vreest voor zijn leven

    Tipgever in moordzaak Visser vreest voor zijn leven

    Evedasto Lifante, de tipgever die de Spaanse politie op het spoor zette naar de moordenaars van Ingrid Visser en Lodewijk Severein, vreest nu voor zijn eigen leven. Oud Murcia-manager Juan Cuenca zou het stel, na een valselijk investeringsvoorstel, overgeleverd hebben aan de wrede moordenaars bij wie hij tonnen schuld had. 'Die twee Roemenen zijn natuurlijk niet alleen. Er moet iets achter zitten, een grotere organisatie', zegt Lifante in het Algemeen Dagblad.
  2. 'Cuenca plande moord op Visser en Severein'

    'Cuenca plande moord op Visser en Severein'

    De voormalige manager van de Spaanse volleybalclub Murcia, Juan Cuenca Lorente, heeft vooraf aan de moord op de Nederlandse oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein vuilniszakken en bleekmiddel ingekocht. De moord zou niet het gevolg zijn van een uit de hand gelopen zakenruzie, maar van te voren door hem zijn gepland. Dat meldt de Spaanse krant La Verdad op basis van verklaringen van Cuenca tegenover de politie en de Spaanse rechter.