Door de introductie van de 1,5 metersamenleving (1,5 metereconomie) waarbij mensen anderhalve meter afstand van elkaar houden zijn er bij winkelketen Action aanpassingen doorgevoerd. Onder meer aanwijzingen in de winkel en medewerkers met speciale hesjes helpen tegen de verspreiding van het coronavirus. Klanten en medewerkers worden niet gevraagd een mondkapje te dragen.
Volledig scherm
Door de introductie van de 1,5 metersamenleving (1,5 metereconomie) waarbij mensen anderhalve meter afstand van elkaar houden zijn er bij winkelketen Action aanpassingen doorgevoerd. Onder meer aanwijzingen in de winkel en medewerkers met speciale hesjes helpen tegen de verspreiding van het coronavirus. Klanten en medewerkers worden niet gevraagd een mondkapje te dragen. © ANP

CNV: 1,5 metereconomie nauwelijks haalbaar op werkvloer

De 1,5 metereconomie is nauwelijks haalbaar op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek van vakbond CNV in alle marktsectoren. ,,Bij de transportsector, de havens, land- en tuinbouw, het openbaar vervoer en bij rederijen. In vrijwel alle sectoren is de 1,5 meter nauwelijks haalbaar in de praktijk. De RIVM-regels worden mondjesmaat nageleefd. Afstand houden en hygiënevoorschriften naleven is uitermate complex," zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin.