Foto ter illustratie, de kapstok in een kinderopvang.
Volledig scherm
Foto ter illustratie, de kapstok in een kinderopvang. © ANP XTRA

CNV roept kemphanen in kinderopvang op: ‘Kom aan tafel en sluit cao-deal’

Vakbond FNV Zorg & Welzijn en de werkgevers in de kinderopvang moeten een serieuze poging gaan doen om hun cao-conflict op te lossen vóór 1 juli. Die opmerkelijke oproep doet een andere vakbond, CNV Zorg & Welzijn, richting beide kemphanen. Want bij de estafettestakingen die vanaf dan uitbreken, is niemand in de sector gebaat.

  1. Ex-profvoetballer van Ajax neergeschoten bij schietpartij in Amsterdam

    Ex-profvoet­bal­ler van Ajax neergescho­ten bij schietpar­tij in Amsterdam

    De 35-jarige ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad is vanmorgen neergeschoten bij een schietpartij bij een bedrijfspand in Amsterdam. Dat bevestigen meerdere bronnen aan De Telegraaf. In het pand was een feest aan de gang. Het slachtoffer, die zijn carrière bij Ajax begon en vanaf komend seizoen bij de Amsterdamse amateurclub ASC De Volewijckers zou gaan spelen, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”