Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

Coby is al 5 jaar ongeneeslijk ziek: ‘Mijn leven met kanker is echt geen kommer en kwel’

Ik heb geleefdAnnemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Coby Dijkstra (64) heeft onverwacht een nieuwe uitdaging: de coronacrisis overleven. Ze is kankerpatiënt en als ze op korte termijn zou overlijden, valt de afscheidsbijeenkomst die ze zo zorgvuldig had uitgedacht in het water. 

Door de coronacrisis gelden strikte regels in de uitvaartbranche: niet meer dan dertig mensen bij een laatste afscheid, geen koffie en cake achteraf. ,,Heel jammer’’, zegt Coby via de telefoon. ,,Ik had een borrel in gedachten.’’ Die borrel staat zelfs al vermeld op de rouwkaart die ze heeft laten ontwerpen. Graag ziet ze haar vrienden, collega’s en familie een postume toost uitbrengen op haar leven.

  1. Onderwijsinspectie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    Onderwijs­in­spec­tie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    De spanningen binnen het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum lopen flink op. Gisteren kwamen berichten naar buiten dat de voorzitter van het schoolbestuur de directeur-bestuurder heeft geschorst. Autoritair optreden, pesterijen en intimidatie zouden daaraan ten grondslag liggen. Een aantal docenten zou daarom zijn vertrokken. De Inspectie van het Onderwijs zegt ook ‘signalen’ te hebben ontvangen over een vermeende bestuurscrisis binnen het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum.