Volledig scherm
© Google Streetview

COC doet aangifte tegen kerkgenootschap

UtrechtCOC Midden-Nederland heeft vrijdag aangifte van discriminatie gedaan tegen het kerkgenootschap Evangelie Gemeente Utrecht (EGU). Die weigerde onlangs een kerkzaal te verhuren aan een groep homoseksuele jongeren.

Met de aangifte wil het COC 'een signaal afgeven om discriminatie niet te accepteren', aldus de voorzitter van de homobelangenvereniging.

De Evangelie Gemeente verhuurt voor weinig geld zalen in een kerkgebouw in het Utrechtse centrum aan allerlei organisaties. De jongerenorganisatie van het COC Jong&Out werd geweigerd, omdat de achterban van het orthodox-protestantse kerkgenootschap zich daar niet mee zou kunnen verenigen.

LKP, de landelijke koepelorganisatie van christelijke lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) betreurt de confrontatie tussen kerk en COC, die volgens haar niet nodig was geweest.

'Het is volstrekt niet nodig om LHBT-groepen de toegang te weigeren. Elke kerkelijke gemeente zou hen met open armen moeten ontvangen', meent LKP. De koepel heeft de Evangelie Gemeente uitgenodigd voor een gesprek over homoseksualiteit en de christelijke kerk.