Volledig scherm
© Thinkstock

Cocaïne gestolen tijdens drugsvoorlichting op school

Tijdens een voorlichtingsdag over drugs op het Alphense Ashram College in Alphen aan Rijn is gisteren cocaïne gestolen uit de koffer van een medewerker van de GGD.

VWO-directeur Lieneke Koenes heeft dit in een mail aan de ouders van Ashram-leerlingen geschreven, meldt het Leidsch Dagblad. 'Daarnaast betreuren wij het zeer dat dit heeft plaatsgevonden op een dag die juist bedoeld is om leerlingen in een veilige setting te wijzen op de gevaren van het gebruik van drugs,' schrijft Koenes

Al een paar jaar verzorgt de GGD voorlichtingsavonden op de school. De schoolleiding vindt het belangrijk dat de leerlingen 'een duidelijk beeld krijgen van de gevaren van drugs'.

Koffer
In een koffer van de GGD-medwerker zat de cocaïne. De koffer ging tijdens de presentaties aan de 4-vwo'ers steeds op slot, maar toch werden de drugs gestolen.  De ingeschakelde politie en de school zelf ondervroegen leerlingen, maar dat leverde vooralsnog niets op.

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.