Volledig scherm
© anp

Code oranje: extreem weer in noorden

Winterweer in het noorden leidt opnieuw tot code oranje, vertelt weerman Marco Verhoef van Weerplaza. De waarschuwing voor extreem weer door ijzel, geldt voor de Wadden, Friesland, Groningen en Drenthe.

 1. LIVE | Flinke straffen voor demonstranten Viruswaarheid, besmettingen Duitsland schieten omhoog
  Coronavirus

  LIVE | Flinke straffen voor demonstran­ten Viruswaar­heid, besmettin­gen Duitsland schieten omhoog

  Acht verdachten die eind juni aanwezig waren bij een demonstratie van Viruswaarheid staan vandaag voor de rechter op verdenking van relschoppen. Een van de relschoppers, Gregory K., is zojuist veroordeeld tot drie maanden celstraf, waarvan één voorwaardelijk. Ondertussen is het aantal coronabesmettingen in Duitsland opnieuw omhooggeschoten naar 18.633 het afgelopen etmaal. Ook vandaag houden we je op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.
 2. Gemeente Almere gooit notariskantoor op slot: ‘Faciliteerde criminelen om geld wit te wassen’

  Gemeente Almere gooit notariskan­toor op slot: ‘Facili­teer­de criminelen om geld wit te wassen’

  De Almeerse burgemeester Franc Weerwind heeft vandaag een notariskantoor voor zes maanden laten sluiten vanwege het faciliteren van criminele activiteiten. Het gaat om het kantoor van notaris Maarten Prinsze, die in 2017 werd aangehouden en in februari van dit jaar uit zijn ambt werd gezet. Het is volgens de gemeente Almere voor het eerst dat ‘het bestuursrecht zo wordt ingezet in de strijd tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit’.
 1. Studentenbonden: 'Schrap bindend studieadvies'
  Play

  Studenten­bon­den: 'Schrap bindend studiead­vies'

 2. Van Ark over toeslagenaffaire: 'Had ik het maar geweten'
  Play

  Van Ark over toeslagen­af­fai­re: 'Had ik het maar geweten'