Winnie Hänschen tijdens de zitting geweest bij het College voor de Rechten van de Mens. Volgens haar zijn de hogere prijzen bij kappers voor dames veel hoger dan de tarieven voor heren. Discriminatie, vindt ze.
Volledig scherm
Winnie Hänschen tijdens de zitting geweest bij het College voor de Rechten van de Mens. Volgens haar zijn de hogere prijzen bij kappers voor dames veel hoger dan de tarieven voor heren. Discriminatie, vindt ze. © Marlies Wessels

College mensenrechten: Prijsverschil kappers voor knipbeurt dames en heren is discriminerend

updateKapperszaken moeten voortaan met gedetailleerde prijslijsten aantonen waarom de behandeling van vrouwenharen duurder en langer kan uitpakken dan een knipbeurt voor mannen. Doen salons dat niet, dan bestaat de kans ze zich schuldig maken aan discriminatie op grond van geslacht. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens vandaag geoordeeld. De uitspraak is niet juridisch bindend en betekent dus niet dat alle kappers in Nederland hun prijsmenu's voor dames en heren direct moeten bijstellen. 

  1. Bekende politiewetenschapper vernietigend: ‘Agent die vrouw verwondde mag waterkanon nooit meer gebruiken’
    PREMIUM
    politiebonden boos

    Bekende politiewe­ten­schap­per vernieti­gend: ‘Agent die vrouw verwondde mag waterkanon nooit meer gebruiken’

    Het is volgens politiewetenschapper Jaap Timmer terecht dat het OM vervolging instelt tegen de agent die in Eindhoven een vrouw omverblies met een waterwerper. ,,Dit is zo’n beetje de ergste fout die je als bediener van een waterkanon kan maken. Wat mij betreft mag ze nooit meer achter zo’n kanon plaatsnemen”, zegt Timmer tegen deze site. De politiebonden reageren onthutst op de beslissing van het OM.