Volledig scherm
De broertjes Rubin en Julian op een dinsdagavond verspreide foto. © Politie Utrecht

'Combat trackers' zochten naar kinderen Doorn

Leden van het Korps Mariniers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag bospercelen afgespeurd in Doorn naar de vermiste broertjes Julian (7) en Rubin (9). De zoektocht is rond 3 uur vanochtend gestaakt, nadat de mariniers niets hadden gevonden, zo meldde een woordvoerder van de marine woensdag.

Defensie zette zogeheten 'combat trackers' in. Dat zijn mariniers die zijn gespecialiseerd in het vinden van minieme veranderingen in het terrein. In totaal speurden zo'n 130 mariniers meerdere percelen af rondom de plaats waar de vader is aangetroffen die zelfmoord pleegde, in recreatiegebied Het Doornse Gat. De mariniers gingen te werk in groepen van tien, steeds onder leiding van één combat tracker.

Of de mariniers woensdag opnieuw worden ingezet bij de zoektocht naar de beide jongens is nog niet duidelijk. 'Dat hangt van de politie af', aldus de woordvoerder. 'Deze hulpvraag van de politie hebben we nu afgerond.'

Normaal gesproken worden de sporenonderzoekers ingezet in missiegebieden, om bijvoorbeeld in Afghanistan te zoeken naar de Taliban.