Russische gevechtsvliegtuigen bij het Nederlandse schip.
Volledig scherm
Russische gevechtsvliegtuigen bij het Nederlandse schip. © Defensie

Commandant Nederlands fregat kon Russische jachtvliegers zien zitten: ‘Onprofessioneel en onveilig’

VideoRussische gevechtsvliegtuigen hebben voor ‘onveilige situaties’ gezorgd bij het marineschip Zr.Ms. Evertsen. De jachtvliegers vlogen afgelopen donderdag zo laag over het water dat de commandant de piloten kon zien zitten.  Volgens de Russen vlogen hun piloten op ‘veilige afstand’ om de Nederlanders op afstand te houden.

31 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  Maria Yvonne Franssen. De Europese Unie is leidend in economische expansie in voormalige Russische satelietstaten, ofwel vm. Russisch gecontroleerd gebied. Dit terwijl Rusland zelf (toenemend) daar wordt geisoleerd: politiek en economisch. Premier Rutte weigert zelfs deelname aan een EU-top, als President Poetin aanwezig is. Daar maken de EU en NL geen vrienden mee. Zeker niet als een Nederlands fregat de Zwarte Zee (thuishaven van de Russische marine) invaart: dat riekt naar krijgstaal. Toch?
 • Kandi Zoltan

  1 jaar geleden
  @John Houben & @Y Dolman: nogmaals, dat zijn NIET Russische grenzen. Dat zijn de grenzen van Oekraine, een land waarvan Rusland in 2014 onder de dreigement van 30 duizend Russische soldaten zonder insignes een deel inpikte. Op het referendum zouden 96.6% van de mensen voor Rusland hebben gestemd waarbij de percentage Russen die in de Krim woonden was onder de 60%. In Sevastopol heeft 103% van alle kiesgerechtigden vor Rusland gestemd. Dan weet je hoeveel waarde aan dit referendum kunt hechten.
 • Ton Dolfijn

  1 jaar geleden
  We hebben maar zes fregatten en eentje wordt opgelegd in juli. Wat doet de Nederlandse Marine in de Zwarte zee ??? Die heeft daar niets te zoeken behoudens de Russen provoceren. Beman liever voor dat verspilde geld dat zesde fregat weer en verdedig onze koopvaardijvloot en aanvoerlijnen op de Atlantische Oceaan. Koop een paar moderne tanks ervoor om Nederland te beschermen ipv de Ukraine !!!
 • Rene vd Borden

  1 jaar geleden
  Als je niet durft op te treden, dus neerschieten, dan heb je daar niets te zoeken. Stop met het verspillen van ons belasting geld.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Europa provoceert de russen al een hele tijd. Niet gek staan te kijken als er dan een x gereageerd word. Y dolman