Commerciële teststraten boos en dicht: 'GGD verwijst toch niemand door’

Video'sDe commerciële coronatestbedrijven houden vanochtend hun deuren dicht voor mensen die vanuit de GGD worden doorverwezen. Oorzaak is een ruzie tussen de GGD en de commerciële testaanbieders over gemaakte afspraken. ,,De GGD verwijst bijna niemand door, dus waarom zouden we onze deuren dan opendoen?” 

55 reacties

 • Sandra Van der Lelie

  3 maanden geleden
  Vanuit eigen ervaring zou ik niet aanraden om naar een commerciële teststraat te gaan. Mijn dochter en 3 stiefzussen en haar bonusmoeder hadden allen meerdere positieve zelftesten en konden door de drukte geen afspraak maken bij GGD. Daarom een afspraak gemaakt bij Covid+. Al hun testen kwamen negatief terug. Dag later bij de GGD bleken ze toch allen positief.
 • van Leeuwen

  4 maanden geleden
  Uitje van de dag! Naar de teststraat😅worden we hier beter van? Zijn er veel positief geteste,gezonde mensen die in het ziekenhuis terechtkomen? Mensen hou toch op, gooi de angst van je af en ga leven! Vraag me ook serieus af welke rol het te verkrijgen groene vinkje hierbij speelt. Misschien een interessant onderwerp voor een van uw journalisten!
 • Kok

  4 maanden geleden
  Maar beter ook want jullie testen werken echt heel erg slecht. 2x getest in 2 dagen bij testen voor toegang. Negatief. Op dezelfde dag bij ggd positief!
 • VanBukkem

  4 maanden geleden
  Volgens mij zijn we een beetje aan het doordraven met zijn allen. Er gaat nauwelijks nog iemand dood aan corona, de ziekenhuizen stromen leeg, het is klaar zou je zeggen. Maar nee hoor, nu gaan we er ineens een probleem van maken dat de teststraten de drukte niet aankunnen. Tja, zo kunnen we wel bezig blijven natuurlijk. Als we nou eens per direct stoppen met dat (volkomen zinloze) getest, dan is morgen de pandemie voorbij. Denk daar maar eens over na.
 • Berger - Barends

  4 maanden geleden
  Het gaat de overheid en GGD puur om registreren en ze zijn wsl bang dat die “commerciële clubs” wel goed testen maar dat het niet in je overheidsdossier terecht komt.