Voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW
Volledig scherm
Voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW © anp

'Compenseer btw-pijn in de regio met fikse investering'

Het kabinet moet de pijn in de regio door de verhoging van
het lage btw-tarief naar 9 procent verzachten. Dat kan door fiks te investeren in ondernemers en gemeenten met goede plannen om hun middelgrote stad of dorp vooruit te helpen, bepleit Hans de Boer van werkgeversvereniging VNO-NCW vandaag. Het prijskaartje: 200 miljoen euro.

 1. Premier Rutte en andere grote namen volgende week gehoord over Gronings gasdossier

  Premier Rutte en andere grote namen volgende week gehoord over Gronings gasdossier

  Premier Mark Rutte en vicepremier Wopke Hoekstra moeten volgende week onder ede verklaren over hun rol in het Groningse gasdossier. De parlementaire enquêtecommissie die de gaswinning onderzoekt, houdt volgende week de laatste openbare verhoren. Daarnaast voelt de commissie Shell-baas Ben van Beurden en NAM-chef Johan Atema aan de tand. Ook oud-ministers Eric Wiebes en Stef Blok worden gehoord, evenals staatssecretaris Hans Vijlbrief, die nu over mijnbouw gaat.
 2. Geen potje padel na 20.00 uur door geluidsoverlast: ‘Dit gaat ons leden kosten’
  PREMIUM
  25

  Geen potje padel na 20.00 uur door geluids­over­last: ‘Dit gaat ons leden kosten’

  Door het hele land lopen momenteel rechtszaken tegen geluidsoverlast van padelbanen, zo ook in Beverwijk. Daar wonen de bewoners van het woonwagenpark pal naast tennisvereniging LTC D.E.M. Hun nieuwe padelbanen werden afgelopen maart op feestelijke wijze geopend, maar voor de buren is het alles behalve feest. Zij zijn vanwege geluidsoverlast naar de rechter gestapt. Die geeft hen gelijk: de padelbanen moeten vanaf november elke avond om 20.00 uur sluiten.