Volledig scherm
© ANP

Consternatie bij naaktlopers Delftse Hout na bonnenregen

De bonnenregen voor naaktlopers in de Delftse Hout zorgt voor verontwaardiging bij de naakt-recreanten. Dat stelt Herman van der Helm, die vaste klant van het (voormalige) naaktstrand en mede-oprichter van de Naturistische Zwemvereniging Delft is.

'Ik heb binnen een week al vijf bekeuringen gehad, waarvan drie bonnen op dezelfde dag,' zegt hij in AD Haagsche Courant.

Van der Helm spreekt van een 'zinloos kat-en-muisspel tussen de gemeente, politie en de naaktrecreanten'. 'Deze pesterijen van de gemeente veroorzaken alleen maar herrie. Niemand is hierbij gebaat,' zegt Herman van der Helm, die aangeeft komend weekend wederom ongekleed op het strand te gaan liggen. 'Ik ga namelijk gewoon door.'

Volgens de gemeente Delft zijn er bij de politie juist positieve reacties binnengekomen. 'Geklede recreanten prijzen de aanpak van de politie,' zegt een woordvoerder van de gemeente.

Sinds twee weken geldt in de Delftse Hout een verbod op naaktrecreatie. Het college van b en w besloot hiertoe na de vele klachten over onzedelijk gedrag in het gebied.

In een kort geding tussen de gemeente Delft en de Naturisten Federatie Nederland (NFN) werd onlangs duidelijk dat het stukje strand sinds 1986 niet officieel als naaktstrand is aangeduid. Uiteindelijk zal een strafrechter bepalen of het gebied geschikt is voor naaktrecreatie.