De sleutels waarmee je op afstand de deuren kunt openen en de auto kunt starten, worden vanaf volgend jaar afgekeurd omdat ze nu te makkelijk te kraken zijn.
Volledig scherm
De sleutels waarmee je op afstand de deuren kunt openen en de auto kunt starten, worden vanaf volgend jaar afgekeurd omdat ze nu te makkelijk te kraken zijn. © Adam Opel AG

Contactloze autosleutel in de ban: déze auto's worden vaakst gejat

Het einde van de contactloze autosleutel - waarbij de sleutel het slot automatisch ontgrendelt - is in zicht. Auto's met deze zogenoemde 'keyless entry'  worden zo vaak gestolen of opengebroken dat verzekeraars en keuringsinstantie voor autobeveiliging Kiwa SCM er per volgend jaar vanaf willen. 

  1. Ophef rond justitievakbond: bestuursleden gedroegen zich mogelijk jarenlang niet-integer

    Ophef rond justitie­vak­bond: bestuursle­den gedroegen zich mogelijk jarenlang niet-integer

    Enkele bestuursleden van justitievakbond Juvox hebben zich mogelijk niet-integer gedragen tegenover leden en andere, kritische bestuursleden. Omdat de bestuursleden ook ambtenaar zijn bij Justitie, heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid een onderzoek ingesteld naar meldingen die het departement heeft ontvangen. Die hebben onder meer betrekking op de voorzitter van de bond, melden onderzoeksjournalisten van het programma Argos zaterdag.