Onderzoek naar de gevolgen van eerdere rampen toont aan: er komen baby's van.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek naar de gevolgen van eerdere rampen toont aan: er komen baby's van. © dreamstime

Corona gaat voor baby's én echtscheidingen zorgen

Het nieuwe kluizenaarsbestaan is een lakmoesproef voor onze relaties. Psychologen voorzien over negen maanden een geboortegolfje én een piek in het aantal echtscheidingen. Door corona zullen mensen grote beslissingen nemen over hun relaties.

Opeens zitten we binnen, al bijna twee weken - of beter gezegd: pás twee weken. Het kan nog maanden duren voor we ons oude leven terughebben. En de gevolgen zijn in ieder gezin zichtbaar. Een rustige vader trapt opeens uit het niets woest een deur dicht; zo hard dat hij dagen mank loopt. En die welbespraakte moeder die zichzelf altijd zo jaloersmakend in de hand heeft, snauwt en snibt over de telefoon.

Wie niet oppast, verandert dezer dagen in een kruitvat. ,,Veel mensen hebben de situatie door corona en de frustratie hierover semi-geaccepteerd'', zegt psycholoog Steven Pont. Ze zeggen wel dat ze het beste ervan maken, maar ondertussen zijn ze in hun hoofd voortdurend de verliesrekening aan het opmaken. Lekker het terras op, barbecue met vrienden, sportschool, een dag werken zonder de kinderen, de vrijdagmiddagborrel: het kan niet meer. En je zit opeens iedere avond op de bank, alleen of met je man of vrouw zonder de passie van vroeger.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.