Op drie basisscholen zijn sinds de heropening corona-uitbraken geweest. De scholen moesten (gedeeltelijk) dicht blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Op drie basisscholen zijn sinds de heropening corona-uitbraken geweest. De scholen moesten (gedeeltelijk) dicht blijven. © ANP

Corona-uitbraken op drie basisscholen: reden tot zorg of incidenten?

Drie basisscholen in Panningen, Amsterdam en Beemster moesten na corona-uitbraken enkele dagen (gedeeltelijk) dicht. Zijn het incidenten of is er reden tot zorg? 

14 reacties

 • Chris Eskes

  1 maand geleden
  Het blijft toch bijzonder dat men telkens deze cijfers naar buiten brengt, het is helemaal niet interessant hoeveel mensen door een onbetrouwbare test als besmet worden gezien, een mens zou willen weten hoeveel er daadwerkelijk ziek van zijn geworden. Op deze manier werkt men in de hand dat mensen wantrouwig worden zeker in verband met de vergaande maatregelen.
 • Henk Gek

  1 maand geleden
  Mijn vriendin is via haar kids op BOE hier in Amsterdam besmet geraakt met Corona, ik kan u vertellen dat dit grote gevolgen heeft. Ze gaat hier heel lang last van houden met haar zware astma erbij. Wie zei dat kinderen niet besmettelijk zijn spoort niet.
 • Eric Nijholt

  1 maand geleden
  Dit klopt niet het zijn er meer dan 3, Ridderkerk de Fontein is al heel de week dicht door een uitbraak en voor de voorjaarsvakantie.
 • Randy Huster RC

  1 maand geleden
  Te verwachten en te voorkomen. Voor zover mij bekrnd zijn er geen immunologische redenen voor het beperkt krijgen van covis door jonge kinderen noch voor de geringe bijdrage aan de verspreiding. De reden is m.i. daarom triviaal. De hoogte van ademhalings- en spraakorganen bij normaal contact tussen volwassene en jonge kinderen. Oplossing: leerkracht geeft goed bescherms, vanachter scherm/mondkapje les. Ga niet op gelijke hoogte onbeschermd met de leerlingen praten (
 • Susanne van den Berg-Dams

  1 maand geleden
  Dit was te verwachten toch? Al die tijd niet blootgesteld aan van alle handen virussen en dan nu gek opkijken dat er besmettingen zijn... Die kids hebben door die lockdown hun halve immumstelsel verloren.
 1. Dit was Nederland vandaag: woensdag 14 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: woensdag 14 april

 2. 20 kinderen komen om bij schoolbrand in Niger
  Play

  20 kinderen komen om bij school­brand in Niger