De Dappermarkt in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dappermarkt in Amsterdam. © Marlies Wessels

Corona veroorzaakt scherpe tweedeling: ‘Mensen krijgen schurft aan ongevaccineerden’

Strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden? Wat doet dit met het land? De blik is steeds gericht op de Biblebelt, maar de meeste besmettingen zijn toch echt in de grote steden. In Amsterdam polsen we de stemming.

54 reacties

 • Pauline van de Laan

  1 jaar geleden
  Wij zijn hier thuis NIET gevaccineerd. Niet omdat we 'wappie' zijn: We zien een onbetrouwbare overheid. Zwalkend beleid, afbouwen van IC's in een crisis. Vaccins die heilig zijn, maar toch beperkt lijken te werken met boosters. We wachten hier wel even tot ze er uit zijn wat wel werkt en wat de einddatum is van de politieke maatregelen. Wat al in je arm zit gaat er nooit meer uit, hebben we ons vergist kan het er altijd nog in.
 • D Tompot

  1 jaar geleden
  Er wordt nu continu gestrooid met cijfers van IC-opnames waar vervolgens door de overheid een heel eenzijdige interpretatie van wordt gegeven. En wordt er een groep aangewezen als schuldige, gaan we nu terug naar de tijd van volksgerichten? Media zouden zich hier van hun kritische kant moeten laten zien. In het VK, een land dat tov. van Nederland enkele maanden eerder was begonnen met vaccinatie, tekent zich al een scherpe ontwikkeling af waarin vaccins met de tijd steeds ineffectiever worden.
 • Lianne Van schoten

  1 jaar geleden
  Ja joh alle ongevaccineerde belanden op de ic. of in het ziekenhuis. Ik ben niet gevaccineerd maar zoek geen drukke plekken op was m n handen stuk. Ben nooit verkouden of grieperig zou wel testen bij klachten hou afstand Zijn alle ongevaccineerde ook schuldig aan dat Corona bestaat. Echt word er niet goed van in wat voor wereld leven we. Is dit de Nederland die we willen met al die haat en nijd respect voor elkaar graag. Het is een vrije keuze wel of geen prik
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Je kunt nog zo’n uitgebreid gezondheidssysteem hebben met massa’s ziekenhuis-en ic bedden, zonder beperkende maatregelen stromen de ziekenhuizen alsnog over. Verdubbel de ziekenhuiscapaciteit, zonder maatregelen stromen de ziekenhuizen alsnog over. Als corona in de middeleeuwen was uitgebroken, dan had dat miljoenen doden gekost, zoals de pest de halve Europese bevolking over de kling joeg.Geartsje Dijkstra
 • Dominique de Graaff

  1 jaar geleden
  Vooral dankzij Hugo en de media. Gelukkig zijn mijn gevaccineerde vrienden helemaal niet zo en vinden ook zij nog steeds "het is een eigen keuze, en daar wordt ik niet minder vriend van". Het is tijd dat we eens gaan kijken naar de werkelijke verantwoordelijken, die nu hun wanbeleid (sinds 2009 17% minder bedden per hoofd bevolking) continu afschuiven op ongevaccineerden.