Op de trappen van de kerk in Erp liggen meer dan duizen rozen ter nagedachtenis aan de corona-slachtoffers.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de trappen van de kerk in Erp liggen meer dan duizen rozen ter nagedachtenis aan de corona-slachtoffers. © Erpse Krant

Coronavirus dompelt Brabants dorpje in diepe rouw: 7 doden in paar dagen

In Erp, met ruim vijfduizend inwoners, zijn afgelopen dagen zeven mensen (onder wie een echtpaar) overleden aan het coronavirus. Daarmee is het Brabantse dorp ongenadig hard getroffen. Op de trappen naar de Sint-Servatiuskerk zijn inmiddels meer dan duizend rode rozen gelegd. Aan de bloemen is een lint gebonden met daarop de tekst ‘Veel sterkte en steun. Namens alle inwoners van Erp’. 

 1. Bruls: Keuze tussen korte, hevige lockdown of lange winter vol stevige maatregelen
  PREMIUM

  Bruls: Keuze tussen korte, hevige lockdown of lange winter vol stevige maatrege­len

  Het kabinet praat vandaag opnieuw over de aanpak van het coronavirus. Ook RIVM-baas Jaap van Dissel, directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad schuiven aan. Volgens Bruls bekijkt het kabinet of het de hele winter door strenge coronamaatregelen wil houden of gedurende enkele weken een harde lockdown in wil stellen.
 2. Nederlander hackt Twitteraccount Donald Trump: ‘Ik dacht ‘oh god’ toen ik was ingelogd’

  Nederlan­der hackt Twitterac­count Donald Trump: ‘Ik dacht ‘oh god’ toen ik was ingelogd’

  Een Nederlander heeft het twitteraccount @realDonaldTrump van de Amerikaanse president Donald Trump voor de tweede keer gehackt. Trump gebruikte het wachtwoord ‘maga2020!’ (Make america great again) en zou geen extra beveiliging hebben ingesteld, meldt Vrij Nederland. Ook werd ongeveer hetzelfde wachtwoord gebruikt voor het wifi-netwerk op grote Trump-bijeenkomsten. Het Witte Huis ontkent dat de president gehackt is.