Coronazelftesten gaan bij drogisterijen al voor € 2,89 over de toonbank.
Volledig scherm
Coronazelftesten gaan bij drogisterijen al voor € 2,89 over de toonbank. © ANP

Coronazelftest voor een prikkie, maar deugen doen ze niet allemaal

Supermarkten en drogisterijen stunten met coronazelftests: voor nog geen drie euro heb je er één in huis. Maar de kwaliteit laat regelmatig te wensen over, stelt de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd. Zo worden in snoepautomaten in de Amsterdamse metro al maanden sneltests verkocht die ongeschikt zijn voor zelfgebruik. 

14 reacties

 • Anoniem

  6 dagen geleden
  Martijn Den Haag. Snap niet dat er dan niet ingegrepen wordt door de overheid. Voor de gebruiker zelf, zou ik zeggen, zou je een condoom gebruiken waarbij je vooraf weet dat je 50% geluk kan hebben of 50% pech....... Houd rekening met je naasten aub!!!
 • Peter Brijs

  6 dagen geleden
  Ik heb er gemengde gevoelens bij.... aan de ene kant haal je (met 70-80 procent kans) er toch nog wat mensen zonder klachten uit die zich anders nooit zouden laten testen. Het heeft iets handigs. Aan de andere kant levert massaal gebruik ook schijnveiligheid op, vals positieven en zullen mensen minder snel naar GGD gaan bij milde klachten.
 • Rachid Alman

  7 dagen geleden
  Als je een afspraak gaat maken via http://coronatest.nl krijg je de vraag: "Maak je een afspraak omdat je thuis een zelftest hebt gedaan die aangaf dat je corona hebt"? "Een extra test bij de GGD is alleen nodig als de zelftest POSITIEF was". Hoe verwarrend kan het zijn?
 • Anna Kuikman

  7 dagen geleden
  Heb in de ochtend zo,n test gedaan. Uitslag negatief. In de middag kreeg ik ineens koorts en heb ik mij laten testen bij de ggd en de volgende dag hoorde ik dat ik positief was. Dus ik vertrouw die zelftesten niet meer.
 • de Ligt

  7 dagen geleden
  Mijn dochter en ik hebben de zelftest ook gedaan zij van Jumbo en ik van Lidle, Allebij duidelijke gebruiksaanwijzigiging allebij negatief getest
 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'