Volledig scherm
© anp

Crew laat zich zien op derde dag Sail

Op de derde dag van Sail Amsterdam zal de internationale bemanning van de grote zeilschepen (tall ships) zich laten zien in de stad.

Vrijdagmiddag vindt de zogeheten Crew Parade plaats, een bonte, swingende optocht waarbij zo'n duizend man Amsterdam bedankt voor zijn gastvrijheid.

Ze lopen vanaf de Piet Heinkade naar de Dam, waar de voorzitter van de stichting Sail Amsterdam, Arie Jan de Waard, en burgemeester Eberhard van der Laan ze officieel welkom heten.

Skûtsjes 
Verder is er ook vrijdag een vol programma, waarbij de bezoekers weer een kijkje kunnen nemen op de bijzondere tall ships, en er zijn de hele dag wedstrijden op het water. Zo gaan oude vissersschepen (botters) de strijd met elkaar aan en ook de skûtsjes laten zich zien op het IJ.

De Sail Music Arena staat vrijdagavond in het teken van Sail Loves Holland, met optredens van Nick & Simon, Jan Smit en Martijn Fischer als André Hazes. De dag wordt weer afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement