Op de Hommerterweg in Hoensbroek werd zondag 5 september een explosief gevonden. De straat werd afgezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Hommerterweg in Hoensbroek werd zondag 5 september een explosief gevonden. De straat werd afgezet. © AS Media

Criminele bende intimideert gezochte zakenman Alex R. met explosief in Limburg

Het explosief dat begin deze maand in Hoensbroek werd neergelegd, was bedoeld voor een vriend of familielid van de door een criminele bende gezochte Alblasserdamse Alex R., zo bevestigen bronnen. De zakenman groeide zelf ook op in de Limburgse grensstreek. Hij had er in de jaren 90 onder meer een bedrijf dat fruit exporteerde. 

 1. Explosief in woonwijk gelinkt aan vergisontvoering: ‘Daders vechten ruzie uit in heel Nederland’

  Explosief in woonwijk gelinkt aan vergisont­voe­ring: ‘Daders vechten ruzie uit in heel Nederland’

  Een explosief, gevonden in Hoensbroek begin deze maand, is naar alle waarschijnlijkheid te linken aan de vergisontvoeringszaak en de reeks heftige geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Dit meldt de politie in het programma Opsporing Verzocht. ,,Het lijkt erop dat de dadergroep door heel Nederland een ruzie probeert uit te vechten waarbij omwonenden in woonwijken groot gevaar lopen.”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  14

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?