Volledig scherm
Via Europol kan je nu 'voetbalplaatjes' van criminelen sparen © Shutterstock & Interpol

'Criminelen sparen' met voetbalplaatjes van Europol

Plaatjes sparen in deze WK-periode? Dat kan vanaf morgen ook bij de Europese politieorganisatie Europol. Via sociale media kan je  'voetbalplaatjes' van de 25 meest gezochte criminelen van Europa verzamelen. Europol hoopt dat mensen de voortvluchtigen daardoor makkelijker herkennen.

'Tijd voor het eindsignaal voor de meest gezochte criminelen!', kondigt Europol
aan op haar Facebookpagina.  De bedoeling is dat het publiek bekender raakt met de gezichten van de criminelen, waardoor ze ook sneller herkend zullen worden. Om mee te doen met de actie kunnen deelnemers vanaf morgen via sociale media codes verzamelen om hun 'elftallen' zo compleet mogelijk te maken. 

Nederland is met twee voortvluchtigen vertegenwoordigd in de teams. Said Razzouki (46) wordt gezocht voor onder meer moord en betrokkenheid bij georganiseerde misdaad. Hetzelfde geldt voor de 40-jarige Ridouan Taghi. Voor beiden staat een beloning van 25.000 euro voor de gouden tip. 

Volledig scherm
Links: Taghi, rechts: Razzouki © Interpol
  1. Dwars door de pui van het stadhuis: zo kwam Hans tot zijn wanhoopsdaad
    PREMIUM
    Reconstructie

    Dwars door de pui van het stadhuis: zo kwam Hans tot zijn wanhoops­daad

    Woensdag 22 augustus 2018, 02.00 uur. Een daverende klap schudt Bemmel ruw wakker. Gillende sirenes verscheuren de nacht in het Betuwse dorpje. Een auto is dwars door de glazen pui van het gemeentehuis geramd en ontploft. Tussen de brokstukken in de geblakerde ontvangsthal vinden agenten en brandweerlieden het levenloze lichaam van Hans van M. De vrachtwagenchauffeur had zijn aanslag zorgvuldig gepland. Een reconstructie, mede op basis van zijn lange afscheidsbrief.