Volledig scherm
© thinkstock

Crisis geen reden voor werknemer om harder te werken

De crisis is voor werknemers geen reden om een tandje bij te zetten. Driekwart van hen ziet geen reden om harder te werken of 's avonds overwerk te doen. Dat schrijft het AD op de voorpagina.

De krant baseert zich op een enquête van onderzoeksbureau Motivaction naar de Nederlandse arbeidsmoraal. Vooral jongeren tot 25 jaar en ouderen boven de 45 jaar ervaren weinig tot geen druk om zich tijdens de crisis anders op te stellen tegenover hun werkgever.

Volgens Motivaction, dat 1400 mensen ondervroeg, komt dit bij de jongeren mede door hun credo 'Ik pas me niet aan, ze passen zich maar aan mij aan'. 'Dat komt mede door de opvoeding, waarbij ze vaak hebben gehoord uniek en bijzonder te zijn,' zegt Frits Spangenberg, directeur van Motivaction en socioloog. 'Maar wat zij willen en wat de realiteit is, ligt ver uit elkaar.'

Bij ouderen zorgen volgens de onderzoekers teleurstelling, onvrede en frustratie voor een verlies van motivatie.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.