Volledig scherm
© thinkstock

Crisis geen reden voor werknemer om harder te werken

De crisis is voor werknemers geen reden om een tandje bij te zetten. Driekwart van hen ziet geen reden om harder te werken of 's avonds overwerk te doen. Dat schrijft het AD op de voorpagina.

De krant baseert zich op een enquête van onderzoeksbureau Motivaction naar de Nederlandse arbeidsmoraal. Vooral jongeren tot 25 jaar en ouderen boven de 45 jaar ervaren weinig tot geen druk om zich tijdens de crisis anders op te stellen tegenover hun werkgever.

Volgens Motivaction, dat 1400 mensen ondervroeg, komt dit bij de jongeren mede door hun credo 'Ik pas me niet aan, ze passen zich maar aan mij aan'. 'Dat komt mede door de opvoeding, waarbij ze vaak hebben gehoord uniek en bijzonder te zijn,' zegt Frits Spangenberg, directeur van Motivaction en socioloog. 'Maar wat zij willen en wat de realiteit is, ligt ver uit elkaar.'

Bij ouderen zorgen volgens de onderzoekers teleurstelling, onvrede en frustratie voor een verlies van motivatie.

  1. LIVE | Rutte: ‘Garanties over kortingen pensioenen kan niemand geven, ook 50Plus niet’
    Algemene Beschouwingen

    LIVE | Rutte: ‘Garanties over kortingen pensioenen kan niemand geven, ook 50Plus niet’

    Komt er toch extra geld om het lerarentekort aan te pakken? En wat doet het kabinet met de dreigende pensioenkortingen? Premier Rutte staat vandaag, tijdens dag twee van de Algemene Politieke Beschouwingen, tegenover een oppositie die zich gisteren constructief opstelde, maar wel op tal van onderwerpen kabinetsingrijpen eist. Hoe ver zal Rutte zijn hand uitreiken? Mis niks van het debat met de stream en ons liveblog.