Daar sta je dan, met je auto in de Waddenzee...

videoWat een lollige actie had moeten zijn, is voor de 19-jarige Stan uit Helmond veranderd in een duur geintje. Zijn auto staat al een paar dagen in de Waddenzee nadat hij met vrienden het wad opreed.

Het hield inwoners van het Friese Sint Jacobiparochie al dagenlang bezig: van wie was toch die auto die op miraculeuze wijze in de zee geworpen leek? De auto stond sinds afgelopen weekend vast in het slijk en niemand wist wie 'm daar achterliet.

Vandaag werd duidelijk dat het de auto is van de 19-jarige Stan uit Helmond. Hij vertelt aan Omroep Brabant: ,,We wilden met een groep vrienden naar Groningen rijden. Maar er werd een tussenstop gemaakt om met eb de Waddenzee in Friesland op te rijden. En daar ging het helemaal mis." 

,,
We hebben geprobeerd om met een andere auto mijn auto eruit te trekken, maar hij zat helemaal vast." Het water kwam steeds dichter bij, waardoor de jongens uiteindelijk genoodzaakt waren om de auto achter te laten. Ze besloten de politie te bellen om op te biechten wat ze gedaan hadden.

Weggesleept

De auto staat nu helemaal vast en gaat bij hoog water kopje onder. Rijkswaterstaat gaat de auto morgen wegslepen. De bergingskosten zijn voor de 19-jarige lolbroek.

Volledig scherm
De auto wordt morgen weggesleept. © Jaring Rispens
  1. Dwars door de pui van het stadhuis: zo kwam Hans tot zijn wanhoopsdaad
    PREMIUM

    Dwars door de pui van het stadhuis: zo kwam Hans tot zijn wanhoops­daad

    Woensdag 22 augustus 2018, 02.00 uur. Een daverende klap schudt Bemmel ruw wakker. Gillende sirenes verscheuren de nacht in het Betuwse dorpje. Een auto is dwars door de glazen pui van het gemeentehuis geramd en ontploft. Tussen de brokstukken in de geblakerde ontvangsthal vinden agenten en brandweerlieden het levenloze lichaam van Hans van M. De vrachtwagenchauffeur had zijn aanslag zorgvuldig gepland. Een reconstructie, mede op basis van zijn lange afscheidsbrief.