Volledig scherm
© Ginopress

Dader aangehouden na steekincident azc Hardenberg

In het azc in Hardenberg is gisteravond een steekincident geweest bevestigt de politie. Burgemeester Peter Snijders is gisteravond gelijk geïnformeerd door de poliie: ,,Er is snel gereageerd en de dader is aangehouden."

Quote

Dit wil je niet en ik hoop dat justitie het stevig aanpakt

Burgemeester Peter Snijders

De Hardenbergse burgemeester noemt het steekincident 'heel triest'. ,,Dit wil je niet en ik hoop dat justitie het stevig aanpakt", verwijzend naar recente uitlatingen van staatssecretaris Dijkhof dat asielzoekers die zwaar in de fout gaan wat hem betreft worden teruggestuurd. ,,We willen in Hardenberg graag mensen helpen, maar dan moeten ze zoiets niet doen.''

Receptie
Snijders is gisteravond gelijk geïnformeerd door de politie. ,,Er is verder geen onrust ontstaan.'' Volgens Snijders heeft het slachtoffer zichzelf gemeld bij de receptie. Hij was niet in levensgevaar en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van de verwondingen en de nationaliteit van slachtoffer en dader kan de burgemeester niets zeggen.

Rust
De ochtend na het steekincident heerst serene rust bij AZC Heemserpoort. De slagboom is naar beneden en rond de kantoorgebouwen is niemand te zien. Wel bedrijvigheid verder op het terrein, waar kinderen en ouders lopen. Met tasjes in de hand gaan ze naar de school op het terrein. Twee bezoekers op de parkeerplaats hebben net op de radio gehoord wat zich gisteravond heeft afgespeeld 'Meer weten we ook niet', is de reactie.

Primeur
Het steekincident is volgens locatiemanager Liesbeth Kleis het eerste min of meer ernstige incident sinds de opening van Heemserpoort. Er is de dag erna extra aandacht voor, onder meer door gesprekken tussen personeel en bewoners. Verder wil Kleis er niets over zeggen en verwijst naar woordvoerders van het COA en politie.