Volledig scherm
De politie geeft een stopteken © Rijnhout Media

Dader verkrachtingszaak al zeven dagen voortvluchtig: politie zoekt getuigen

De politie en het Openbaar Ministerie schakelen de hulp in van het publiek om de verdachte van een ernstig geweldsincident in het Noord-Hollandse Hoorn te vinden. Een 23-jarige vrouw werd daar in de nacht van vrijdag op zaterdag van haar fiets getrokken en daarna mishandeld en verkracht. 

De vrouw fietste tussen 04.00 en 06.00 uur op de Holenweg in Hoorn vanuit het centrum op weg naar haar huis toen de dader toesloeg. Hij trok haar van haar fiets en mishandelde en verkrachte haar. De 23-jarige vrouw wist na enige tijd te voet te ontkomen. Thuisgekomen werd direct de politie ingeschakeld.

De plaats delict werd zaterdagochtend door de politie afgezet en onderzocht. Ook de omgeving werd uitgekamd door onder andere forensische onderzoekers, recherche en speurhonden voor sporenonderzoek. De politie heeft nog geen spoor van de dader kunnen vinden en roept getuigen op zich te melden.

Van de dader is nog slechts een algemeen signalement bekend: hij is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, spreekt Nederlands, heeft een slank postuur en was donker gekleed.