Bij de demonstratie van klimaatactiegroep Extinction Rebellion op de A12 bij Den Haag werden zaterdag 150 mensen aangehouden.
Volledig scherm
Bij de demonstratie van klimaatactiegroep Extinction Rebellion op de A12 bij Den Haag werden zaterdag 150 mensen aangehouden. © ANP

'Dag in, dag uit' klimaatprotesten aangekondigd, politiebonden maken zich zorgen

Actiegroep Extinction Rebellion kondigt nieuwe acties en snelwegblokkades aan, waaraan duizenden mensen zullen deelnemen. Politiebond NPB maakt zich grote zorgen over de ‘hete winter’.

99 reacties

 • J Vergouwen

  2 maanden geleden
  Het politieapparaat vormt, in tegenstelling tot een willekeurig bedrijf, één van de pijlers onder de samenleving. Daarom dient een overheid erg zuinig te zijn op haar politie apparaat en zeker niet als een willekeurig bedrijf te beschouwen. Rutte heeft als liberaal de gehele publieke sector waaronder het politieapparaat kapot bezuinigd, volgens Haagse politiek correcte normen ingericht en ondergeschikt gemaakt aan vrije markt en bedrijfsleven. Respect/gezag is tanende. Wanorde/ongelukken nabij.
 • Kroeze

  2 maanden geleden
  Hard aanpakken
 • Hans Lindeboom

  2 maanden geleden
  Ik heb verleden week een beginnende demonstratie in de kiem gesmoord. Een ferme draai om de oren uitgedeeld, en dat was genoeg om de vlaggen en de borden weer op te ruimen en met de stille trom te vertrekken. Zo los je dat op. Hans Lindeboom.
 • Edward Gebuis

  2 maanden geleden
  “Ze bereiden zich voor op een groter en breder offensief het komende halfjaar.” In dat geval een groot tegenoffensief voorbereiden, met massa-arrestaties en dan niet binnen 24 uur buiten met een boete maar allemaal hun rechtzaak in voorarrest in de cel afwachten. Kijken hoeveel actievoerders er dan nog interesse hebben in een protestactie.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Leen van Dieren, Er moet iets veranderen, daar ben ik het mee eens. Maar te veel keuzes worden nu al veel te 'ad hoc' gemaakt op basis van verkeerde informatie en veel zogenaamde 'goed voor het milieu' regels blijken juist vervuilender te zijn. Daarnaast zouden de gevolgen van zo snel veranderen enorm zijn. Naast alle luxe en comfort zouden we op veel meer zaken in moeten leveren, zoals bijvoorbeeld zorg, sociale zekerheid, veiligheid, etc. Terwijl er landen zijn die hier juist van profiteren.