Volledig scherm
PREMIUM
Bewakingscamera's in Sauna Devarana Resort in Den Bosch © Marcia Nieuwenhuis

Dagje camera's tellen in Brabantse sauna: 69 stuks

De saunawereld is in rep en roer sinds er naaktbeelden van de Oranje-handbalsters uitlekten. Ook andere welness-gasten blijken op pornosites te zijn beland. Alleen al het feit dat er camera's hangen noemen privacyvoorvechters ‘niet noodzakelijk, immoreel, onethisch en schandalig’. Meerdere tips kwamen bij deze site binnen over Sauna Devarana in Den Bosch. Onze verslaggeefster besloot zelf poolshoogte te nemen. En ontdekte zeker 69 camera’s.  

Fion (50) gehuld in tijgerprintbadjas en Els (39) uit Oss in grijze badjas zitten bij het voetenbad als ze zich verbazen over de vele camera’s. ,,Ik vind het vreemd dat overal camera’s hangen'’, zegt Els. ,,We hebben zo een behandeling met modder, dat wil ik niet op beeld hoor’’, vult Fion haar lachend aan, terwijl ze in haar lichtroze slippers schiet. Els ziet de humor er niet van in. ,,Volgende keer ga ik denk ik toch voor een andere sauna.’’

  1. Afgeluisterde MH17-gesprekken reiken tot in Kremlin

    Afgeluis­ter­de MH17-gesprekken reiken tot in Kremlin

    De afgeluisterde telefoongesprekken die vanmiddag door het MH17-onderzoeksteam naar buiten zijn gebracht, lijken op directe betrokkenheid van het Kremlin te duiden bij wapenleveranties aan de pro-Russische rebellen in Oekraïne. In een van de gesprekken die het Joint Investigation Team (JIT) vanmiddag afspeelde, is Vladislav Soerkov te horen: hij was twee jaar vice-premier van Rusland en is nog steeds een adviseur van president Poetin.