Volledig scherm
© ANP

Dakje boven spoorwissels tegen bevriezen

Ingenieursbureau Arcadis heeft een oplossing bedacht tegen bevroren wissels op het spoor: een dakje boven de wissel. Het idee komt van ontwerper bij Arcadis Nico van Harten. Dat meldt de NOS. Volgens de omroep is er nationaal en internationaal veel belangstelling voor de oplossing van de ontwerper.

Arcadis adviseert 2000 van de 6500 wissels in het Nederlandse spoorwegennet te voorzien van een dakje in combinatie met een elektrisch verwarmingssysteem. Daarmee zou het grootste deel van de vertragingen door sneeuw en ijs te voorkomen zijn, aldus de NOS.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”