Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Dan zélf maar kiezen voor de dood

ColumnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

14 reacties

 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  D66 wil euthanasie faciliteren en iedereen tot het doneren van nog bruikbare onderdelen verplichten en zet tegelijkertijd de grens wagenwijd open voor nieuwkomers en willen zelfs zo'n 100.000 Afghanen ophalen als je dan de agenda daarachter niet herkent dan let je toch niet helemaal op.
 • Edina Daalen

  1 jaar geleden
  Als ieder zelf moet beslissen waneer het voldoende is geweest, waarom moet een ander hen daarbij helpen? Dat vind ik tegenstrijdig.
 • A.L. Pitstra

  1 jaar geleden
  Ik ben volledig voor zelfbeschikking over je einde, hoe oud of jong je ook mag zijn. Stel je hebt last van een ellendige ziekte waar geen behandeling voor bestaat moet je dan nog maar blijven voort leven terwijl je je eigen leven ervaart als een marteling? Ik vind het overigens grappig dat er mensen zijn die aangeven dat je je leven uit gods handen hebt gekregen. Tijdens de corona periode hebben we namelijk erg goed kunnen zien hoe diezelfde mensen denken over hun plaats in de samenleving.....
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  @Joke Mijn 1e bericht kwam blijkbaar niet door de keuring. Daarom een toelichting op mijn 2e bericht dat wel is geplaatst: het risico van wetsverschuivingen is collectieve normsverschuiving. Dit toont o.m. de recente geschiedenis. In 2014 verbleef ik in Parijs bij een (medische) familie. Men was daar geinteresseerd in de praktijk van NL rond levenseinde: toen was daar zelfs 'terminale sedatie' wettelijk (nog) niet toegestaan. Benno Muller-Hill schreef het hiervoorgenoemde boek.
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  @Joke Correctie: de titel van dit boek is: "Met de Wetenschap als Excuus"
 1. Medisch-ethische kwestie nog niet opgelost, waarschuwt Segers: ‘Onderhandeling moet nog starten’
  Play

  Me­disch-ethi­sche kwestie nog niet opgelost, waarschuwt Segers: ‘Onderhan­de­ling moet nog starten’

  Volgens informateur Johan Remkes is de ChristenUnie bereid om heikele medisch-ethische kwesties vrij te laten aan de Tweede Kamer, maar CU-leider Segers ontkent dat meteen. Volgens Segers moeten zulke gevoelige thema’s niet aan de ‘vrije krachten’ in het parlement gelaten worden. ,,De heer Remkes is geen woordvoerder van mij.’’ Daarmee zet Segers de onderhandelingen nu al op scherp.