Prinses Mabel, koningin Maxima, koning Willem-Alexander, prins Constantijn, prinses Laurentien, minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol tijdens de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2014.
Volledig scherm
Prinses Mabel, koningin Maxima, koning Willem-Alexander, prins Constantijn, prinses Laurentien, minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol tijdens de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2014. © anp

Danseres in G-string treedt op in Koninklijk Paleis

De genodigden bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs hebben vanmiddag in het Koninklijk Paleis een gekuiste versie voorgeschoteld gekregen uit Pindorama. Dat is een spetterende dansact, uitgevoerd door dansers van de Braziliaanse Lia Rodrígues, winnares van een van de kleinere prijzen.

De danseres op het podium van de Burgerzaal droeg één kledingstuk meer dan gebruikelijk in de uitvoering, namelijk een G-string. Helemaal bloot leek niet gepast in het Paleis, waar ook tal van ambassadeurs waren uitgenodigd en gasten uit landen waar anders over naakte danseressen wordt gedacht dan doorgaans in Nederland.

Een ongekuiste uitvoering van de dans is vrijdagavond te zien in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Let op: de video bij dit artikel bevat naaktheid.