Volledig scherm
Fidan Ekiz schreef een column over de demonstratie bij het consulaat. © Annelies Verhelst

'Dappere woorden van een ware heldin'

Fidan Ekiz‘Die demonstranten bij het consulaat zijn niet de norm’, schrijft columniste Fidan Ekiz over de rellen in Rotterdam (AD 13-3). Zij krijgt bijval van lezers: ,,De rellers mogen vertrekken, zodat wij met medelanders van goede wil in vrede kunnen samenleven.’’

Quote

Jammer dat niet meer vrouwen hun stem laten horen en zich net als Fidan distantiëren van dit testoste­ron-cir­cus

Jan van Rooijen, Soesterberg

Vrouwen, laat jullie horen

Fidan Ekiz legt de vinger op de zere plek. Het is de cultuur van de macho dictatortjes die probeert de dienst uit te maken. Maar in Turkije is dat wél een meerderheid. Opvallend dat er alleen mannen demonstreren en hun Turkse identiteit vooropstellen. Jammer dat niet meer vrouwen hun stem laten horen en zich net als Fidan distantiëren van dit testosteron-circus. Telkens zijn het mannen die de boel verstieren, terwijl de dames uit die culturen (ook de Marokkaanse) succesvoller zijn dan die haantjes. Vrouwen, gooi je haar los en ga meer de dienst uitmaken in plaats van die niet geïntegreerde macho’s.

Jan van Rooijen, Soesterberg

Dank dat je standhoudt!

Fidan, je bent dapper dat je zo duidelijk je mening geeft. Ik ben in shock. Dat we al die jaren met elkaar geleefd hebben, zonder te beseffen wat er onderhuids speelt. Turken uit de bakkerijtjes en winkels met wie ik het goed kon vinden, zijn verjaagd door de eigen bevolking. Ik begrijp het niet en ik wil het niet begrijpen. Dank dat het je lukt om overeind te blijven. Je bent mijn heldin.

Marianne Verbeeck, Rotterdam

Lever je vrijheid maar in

Chapeau voor Fidan. Inderdaad, medelanders, jullie leven in vrijheid in dit land. Hier woon en werk je, hier krijg je een uitkering. En dan ga je de straat op, leuzen scanderend om de liefde voor ‘je leider’ kenbaar te maken. Het land van je (voor)ouders dat wordt geleid door een dictator. Deze groep verdient het niet hier te wonen. Ze mogen vertrekken. Lever je vrijheden en alles waar Nederland voor staat maar in, zodat wij en onze medelanders van goede wil in vrede kunnen samenleven.

Klaske van Dijk, Breda

U mag trots zijn

Fidan Ekiz, uw column van 13 maart heeft mij geraakt. Sterker nog, hij maakt mij trots. Trots op Nederland, trots op Nederlanders met een andere etnische achtergrond zoals u en burgemeester Aboutaleb hebben. Mede door uw artikel ben ik het opborrelende gevoel van vreemdelingenhaat jegens idioten, waar ze ook vandaan komen, kwijt. U mag, nee u móet trots zijn op uw achtergrond.

W.J. van den Bos

Quote

Laten we niet alle Turkse Nederlan­ders over één kam scheren

R.E. Bal, Roosendaal

Op de voorpagina

Zeer terecht dat het AD de column van Fidan Ekiz in alle edities van de krant heeft geplaatst. Maar volgens mij behoort deze column in deze spannende dagen op de voorpagina. Fidan is een van de velen bij wie de integratie goed is gegaan. Ze laat dit ook weten.

Ton Lieshout, Rotterdam

Kleine groep

Laten we niet alle Turkse Nederlanders over één kam scheren. Er waren in Rotterdam niet alleen maar voorstanders van Erdogan, die zijn echte gezicht heeft laten zien. Nadat duidelijk was de minister van Familiezaken niet zou spreken, ging het grootste deel van de aanwezigen naar huis. Een klein deel zocht de confrontatie met de politie. Een goede column daarover van Fidan Ekiz! Overigens, toen Geert Wilders zijn ‘minder,minder’ uitspraak had gedaan, lagen de voorgedrukte aangiften bij de politiebureaus klaar. Zouden de formulieren tegen Erdogan ook al klaar liggen?

R.E. Bal, Roosendaal