'Dat strenge zit in mijn genen'

fajah lourensHoewel ze geen enkel diploma bezit, bouwde ze een succesvol zakenimperium op. Toch wil fitnessgoeroe Fajah Lourens dat haar 16-jarige dochter een andere weg kiest. 'Ik moet er niet aan denken dat ze ook op haar 17de in bikini achter de bar zou staan.'

Paspoort Fajah Lourens

Geboren: 3 juni 1981, Amsterdam.
Opleiding: Maakte het vmbo niet af.
Carriere: Werd in 2001 bekend door GTST, was daarna onder meer te zien in Costa!, Shouf Shouf!, So you want be a Popstar en Expeditie Robinson. Bracht afgelopen jaar het bestseller Killerbody uit die nu wordt opgevolgd door Killerbody 2. Fajah Laurens toert sinds vijf jaar als dj in het clubcircuit.
Privé: Moeder van Irem (16) en Shai (8)

De vuistdikke côte de boeufs bungelen bevallig in de vitrines van Mr Porter. En met cocktails met wulpse namen als Dam Daisy en Silver Fox probeert het Amsterdamse steakhouse ook een bres in de zelfbeheersing te slaan.

Maar fitnessgoeroe/dj/zakenvrouw Fajah Lourens blijkt niet van het type gewillige geest, zwak vlees. Ze negeert de verleidelijke kaart, bestelt een gemberthee en wijst op haar rugzak gevuld met plastic bakjes. Daarin: afgemeten porties gekookte kip, mais en boontjes.

Ze zit in fase 2 van haar succesdieet Killerbody - ze verkocht 200.000 boeken en het wordt deze maand uitgebracht in 50 landen. Dat betekent, naast veel sporten, goochelen met koolhydraten volgens een strikt regime. Ook: het dagelijks monitoren en registreren van vetpercentages en spiermassa's. Want Fajah heeft een doel waarvoor ze 'heel diep wil gaan': harde benen krijgen. Het liefst al in april.