Volledig scherm
Dave Roelvink © anp

Dave Roelvink naar de rechter voor wild feest

Dave Roelvink, dj en bekend van Expeditie Robinson 2016, moet donderdag bij de rechter komen vertellen wat er is gebeurd op een wild feest in Burgerbrug in 2014. Het Openbaar Ministerie denkt dat hij kostbare sieraden heeft gestolen van de familie die het feest gaf. Het feest eindigde met seks met de dochter des huizes. Daarvan is een filmpje gemaakt dat op internet is verspreid.

Roelvink was met vrienden op het feest vol drank en drugs. Vier van hen moeten ook voorkomen. De vrienden zouden hebben gefilmd wat er tussen Roelvink en de dochter gebeurde. De dj ontkent niet dat het feest uit de hand liep.

Roelvink is dit najaar elke week op televisie te zien als deelnemer aan het RTL-programma Expeditie Robinson. Hij geldt als een van de populairste deelnemers. De rechtbank verwacht veel aandacht voor het proces en houdt de zitting daarom in het Justitieel Complex op Schiphol. De zaak tegen de vijf mannen neemt naar verwachting twee dagen in beslag.

  1. Wegverkeer veroorzaakt 17 procent CO2-uitstoot

    Wegverkeer veroor­zaakt 17 procent CO2-uit­stoot

    Het wegverkeer heeft vorig jaar 17 procent van de emissie van kooldioxide (CO2) in Nederland veroorzaakt. Kooldioxide is een broeikasgas dat ontstaat bij de verbranding van de koolstof in brandstoffen. De totale CO2-uitstoot van het wegverkeer lag vorig jaar 2 procent hoger dan in 2017. Vergeleken met bijvoorbeeld 1990 is de uitstoot met ruim 28 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het wegverkeer in 2018.