Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

De antizijwieltjesclub is net een soort moedermelkmaffia

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Hanneke hoort in het koffiehuis dat ze geen zijwieltjes voor haar dochter had moeten kopen, omdat die slecht zijn voor de evenwichtsbeheersing.

Ik sta bij ‘t Fietsenkeldertje in Nijmegen. Als 17-jarige woonde ik daar om de hoek in mijn eerste studentenkamer en kocht ik daar mijn eerste studentenfiets. In dik twintig jaar tijd kocht ik daar fietsen, liet ik banden plakken, spatborden repareren en, vlak voor we de stad uit verhuisden, de banden van de buggy plakken.

Nu sta ik er voor zijwieltjes. Trots reken ik af.

Eenmaal in het koffiehuis heb ik collega Alex aan de telefoon. ,,De dochter heeft zijwieltjes”, zeg ik. ,,Gisteren geboren - bij wijze van spreken dan - en nu al zijwieltjes! De tijd vliegt.’’

Na een tijdje hang ik op.

Dan klinkt eraan het tafeltje naast me een stem.

  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
    Video/Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. ,,Er is hier geen reden om de demonstratie te beëindigen. De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, laat burgemeester Halsema via een woordvoerder weten.