Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

De antizijwieltjesclub is net een soort moedermelkmaffia

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Hanneke hoort in het koffiehuis dat ze geen zijwieltjes voor haar dochter had moeten kopen, omdat die slecht zijn voor de evenwichtsbeheersing.

Ik sta bij ‘t Fietsenkeldertje in Nijmegen. Als 17-jarige woonde ik daar om de hoek in mijn eerste studentenkamer en kocht ik daar mijn eerste studentenfiets. In dik twintig jaar tijd kocht ik daar fietsen, liet ik banden plakken, spatborden repareren en, vlak voor we de stad uit verhuisden, de banden van de buggy plakken.

Nu sta ik er voor zijwieltjes. Trots reken ik af.

Eenmaal in het koffiehuis heb ik collega Alex aan de telefoon. ,,De dochter heeft zijwieltjes”, zeg ik. ,,Gisteren geboren - bij wijze van spreken dan - en nu al zijwieltjes! De tijd vliegt.’’

Na een tijdje hang ik op.

Dan klinkt eraan het tafeltje naast me een stem.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.