Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘De boeren hebben het gevoel dat ze de strijd hebben gewonnen’

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Trekkers zover het oog reikte. Daaromheen: fietsers die verbaasd hun weg probeerden te vinden tussen de geparkeerde Deutzen en Massey Fergusons. Voor het Provinciehuis van Overijssel leek het net de feesttent van Aaipop, of Roekrock, of Rock by Rein of Rock by Hindrik of hoe die feesten bij ons in de buurt ook werden genoemd.

En ook dit protest van de boeren hielp. Want de provincie Overijssel trekt de stikstofregels in. Net als de provincies Drenthe en Gelderland. Dat hadden al die boeren afgekeken van hun Friese collega’s, die vrijdag Leeuwarden volledig plat legden en net zo lang wachtten tot gedeputeerde Kramer de stikstofregels opschortte. Maandag bleef hij erop hameren dat er alsnog iets aan het probleem gedaan moet worden en dat de boeren heus niet hadden gewonnen. Een boodschap die een beetje verloren ging in het lawaai van toeterende boeren die hun overwinning vierden.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”