Volledig scherm
PREMIUM
Overlijdensadvertentie na de dood van Tim Ribberink © ANP

'De dood van Tim heeft toch nog iets positiefs in zich gehad'

Pesten neemt afHet is eind 2012 als de gewelddadige dood van pestslachtoffers Fleur Bloemen (15) en Tim Ribberink (20) als een golf van verontwaardiging door het land rolt. Er volgt nieuwe wetgeving en een landelijke aanpak op scholen. Tot tevredenheid van nabestaanden lijkt dat nu te werken. 'Hoe triest het ook is, de dood van Tim heeft toch nog iets positiefs in zich gehad'.   

De zelfdoding onder jongeren als gevolg van pesten was in 2012 ineens pijnlijk duidelijk in het nieuws en onderdeel van een nationale discussie. In maart 2013 werd dan ook een landelijke aanpak gelanceerd om pesten op school tegen te gaan. Zo moesten scholen onder meer verplicht een aanspreekpunt instellen voor ouders en leerlingen die met pesten te maken krijgen.  

  1. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

    Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

    Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.